Maatschappelijke begeleiding en gespecialiseerde begeleiding 

Met maatschappelijke begeleiding richten we ons op cliënten die moeilijkheden ondervinden in de maatschappij. U bespreekt de obstakels met uw persoonlijke begeleider.

De moeilijkheden kunnen zich afspelen op school, op werk, in de familie etc. het is aan ons om de perspectieven van de cliënt te verbreden door zijn deelname aan de maatschappij te versterken.

Thuiszorg Medina gaat altijd een stapje verder. Daarom bieden we naast ons aanbod van begeleiding bij gebruikelijke activiteiten ook gespecialiseerde begeleiding. Onze specialisten helpen onze cliënten op weg die kampen met psychische problemen.

Ons doel is het bevorderen van uw zelfredzaamheid. Met deze vorm van begeleiding proberen we verwaarlozing en/of een opname in een instelling te voorkomen. Daarnaast ondersteunen we jongeren die in een moeilijke situatie zitten.

Wij helpen u bij :
  • Ondersteuning bij zelfzorg en gezondheid
  • Ondersteuning bij (het maken van) uw afspraken
  • Sociaal en persoonlijk functioneren
  • Het versterken van de zelfredzaamheid
  • Fysiek en psychisch letsel

     

    Ondersteuning bij het invullen van de dag

marc-olivier-jodoin-277947-unsplash

Waarom kiest men voor thuiszorg Medina?

Onze begeleiders zijn volhardend en standvastig. Zij creëren een sfeer van geborgenheid en vertrouwen. Door heel goed te luisteren kunnen we ons verplaatsen in de beleving van de cliënt.

Deze werkwijze is noodzakelijk, omdat de cliënt zich kwetsbaar opstelt bij het vertellen van zijn of haar verhaal. Zo kan de cliënt belevenissen een plek geven en verdergaan met het opbouwen van een stabiel leven.

Neem contact met ons op